aceste borcane cu miere vândute la Auchan, Intermarché și E.Leclerc să nu fie consumate!

Vă rugăm să rețineți că borcanele cu miere vândute în supermarketurile Auchan, Intermarché sau E.Leclerc sunt supuse retragerii și retragerii în magazin. Afla care dintre ele.

Borcanele cu miere vândute de anumiți distribuitori precum Carrefour, E.Leclerc și Intermarché tocmai au fost retrase de la vânzare și fac obiectul unei retrageri în magazin. Motivul ? Gustul și culoarea nu s-ar conforma și ar putea duce la modificări organoleptice.

Din fericire, aceste produse nu prezintă niciun risc pentru sănătatea noastră, ci doar pentru palatul nostru! Site-ul Rappel.conso.gouv.fr face apel la clienti sa nu le mai consume si sa le returneze in cel mai scurt timp la punctul de vanzare sau sa contacteze serviciile consumatori la 04 77 67 17 33 (apel gratuit).

Produsele afectate de retragere

Sunt vizate două produse ale mărcii Miel Besacier. Primul este un borcan de 500 g de miere organică de floare de portocal vândut în anumite magazine Auchan, Intermarché și E.Leclerc. Acesta este lotul 02/11/2023 L2B cu un cod internațional de articol (GTIN) 3110770420131. Data de expirare este 02 noiembrie 2023.

Al doilea este un borcan cu miere de aceeași marcă vândut în anumite magazine Carrefour Market și E.Leclerc. Acestea sunt loturi 01/10/2024 L3D și 07/07/2023 L3D cu codul internațional de articol (GTIN) 3110770001934. Datele de expirare pentru aceste produse sunt 07/07/2023 și 01/10/2024 .

Unde pot găsi lista produselor rechemate?

Lista completă a produselor rechemate o găsiți pe platforma recall.conso.gouv.fr. Înființat de Direcția Generală Concurență, Consum și Prevenirea Fraudei (DGCCRF) în aprilie 2021, acest site listează toate retragerile de produse clasificate pe categorii (alimente, igienă și frumusețe, casă și habitat). Pentru fiecare procedură de rechemare sunt indicate referința (numărul lotului) și fotografia produsului, precum și riscurile suportate. Numai medicamentele nu sunt incluse în listă.

De asemenea, puteți găsi toate retragerile de produse pe contul de Twitter @RappelConso sau pe site-urile mărcilor în cauză.

Retragerea produsului

Rechemari de produse: un site web pentru a găsi toate produsele periculoase

Lista tuturor retragerilor de produse va fi disponibilă joi pe site-ul Rappel conso, lansat de guvern.

Pizza, ciocolată, brânzeturi, cuburi de gheață. Toate rechemarile de produse vor fi acum raportate printr-un singur portal de la 1 aprilie 2021. Nu mai este necesar să căutați informații pe site-uri web și în mass-media pentru a afla dacă un produs este nesigur sau defect. Un consumator informat valorează doi.

O problemă de comunicare

Produsele de consum (alimente, de uz casnic, de îngrijire a copiilor etc.) care prezintă riscuri pentru sănătatea sau siguranța consumatorilor pot fi rechemate. Dacă rechemarea se face înainte ca produsul să fie pus în vânzare, acesta nu va ajunge niciodată în supermarketuri. Dar dacă, din păcate, un produs este rechemat după ce a intrat în vânzare, cumpărătorii sunt obligați să returneze produsul la magazin pentru distrugere.

Comercianții cu amănuntul din spatele retragerilor de produse sunt obligați să notifice guvernele și consumatorii prin intermediul site-urilor lor web, rețelelor sociale și media.

Listeria

Din păcate, informațiile se strecoară adesea prin fisuri, lăsând mulți utilizatori în întuneric.

Un site accesibil tuturor

Pentru a combate acest fenomen și a informa mai bine consumatorii, Direcția Generală pentru Concurență, Consumatori și Prevenirea Fraudei (DGCCRF) a creat un portal care listează toate retragerile de produse raportate în Franța. Acest site, rappel.conso.gouv.fr, gratuit și disponibil începând de joi, 1 aprilie 2021, se dorește a fi site-ul unic de alerte privind produsele periculoase.

Miere

Pe acest portal, rechemarile de produse vor fi clasificate pe diferite teme (alimente, igienă-frumusețe, habitat-casă, electrocasnice-unelte etc.) cu o fotografie a produsului, a mărcii, a riscului implicat și, eventual, a numărului de lot și /sau aria geografică în cauză. Medicamentele, pe de altă parte, vor lipsi din această listă. Medicamentele și dispozitivele medicale vor continua să fie declarate la Agenția Națională pentru Siguranța Medicamentului (ANSM) în conformitate cu procedurile existente, precizează Ministerul Economiei.

Toate aceste informatii vor fi detaliate chiar de profesionist, care va avea obligatia de a-si declara toate retragerile pe acest site prin completarea unei fise de produs. Totul stă așadar pe umerii companiilor, care sperăm că nu vor întârzia mult să reacționeze.

Add Comment