Alliance de Montréal | Le camp d’entraînement se met en branle

Kemy Ossé a apărut la Auditoriul Verdun în jurul orei 7:30 luni dimineața. Cu două ore înainte de primul antrenament al Alianței de la Montreal. „Am vrut doar să ating mingea, să intru pe teren aici, acasă. A fost special. Este într-adevăr un sentiment pe care nu îl pot descrie. »

Actualizat ieri la 5:52 pm

Katherine Harvey Pinard

Katherine Harvey Pinard
Presa

Acest lucru dă o idee bună despre sentimentul care a domnit între zidurile casei Alianței de la Montreal pentru această primă zi de cantonament.

Intrând în Auditorium în jurul orei 9:20, tot ce puteai auzi era scârțâitul pantofilor sport pe teren. La ora 9:30, directorul general Joel Anthony, directorul de operațiuni Annie Larouche și antrenorul principal Vincent Lavandier s-au adresat jucătorilor atenți. Trio-ul a demarat astfel oficial prima tabără din istoria francizei.

„Există multă energie și puțin stres, mai ales pentru tineri”, a remarcat apărătorul de la Montreal Kemy Ossé după antrenament. Este normal. Pentru mulți dintre ei, aceasta este prima tabără de pregătire profesională. Mergem puțin repede acum, dar este foarte interesant. »

„Toată lumea este încântată”, a spus lateralul Nathan Cayo. Învățăm să ne cunoaștem. Sunt mai mulți în echipă care se cunosc deja. Deci este vorba de dezvoltarea chimiei, de a începe să înțelegem jocul de meci. »


FOTO CATHERINE LEFEBVRE, COLABORAREA SPECIALA

Nathan Cayo

Un total de 15 jucători au fost prezenți luni. Jucătorii europeni Gaios Skordilis și Ashley Hamilton au fost singurii doi absenți, dar se vor alătura echipei în curând. Când vor ajunge, Ontarionul Lewis Diankulu va pleca, a explicat Vincent Lavandier.

Trei provocări

Lavandier a ajuns la Montreal acum 10 zile. A avut timp să se familiarizeze din nou cu orașul – pe care îl cunoaște deja bine – și să vadă terenul construit pe patinoarul Scotty-Bowman. Teren care, apropo, este deosebit de frumos.

„Nu sunt o persoană stresată, așa că totul merge bine”, a spus antrenorul principal. Nu simt că am aterizat și am descoperit totul pentru că suntem la serviciu de luni de zile. »


FOTO CATHERINE LEFEBVRE, COLABORAREA SPECIALA

Antrenorul principal Vincent Lavandier

Bătrânul de 50 de ani nu este genul de antrenor care să „experimenteze” cu jucătorii săi, a spus el. Totul este deja „calculat”. Planificarea sa este gata pentru tot sezonul. „Vorbesc foarte serios”, a spus el în faţa privirilor surprinse ale jurnaliştilor, înainte de a explica că a fost modul lui de a fi pregătit să facă faţă imponderabilelor care ar putea apărea în timpul campaniei.

În mai multe rânduri, originarul din Dieppe, în Normandia, a vorbit presei despre noțiunea de plăcere. Plăcerea de a face „întâlniri frumoase”. Plăcerea de a fi pe teren.

Se vedea entuziasmul și voința [ce matin]. Găsesc că în viața de zi cu zi din vremurile moderne, noțiunea de plăcere este importantă. Sunt sigur că ne vom distra foarte mult. Dacă putem câștiga mai mult, ar fi perfect!

Vincent Lavandier, antrenor principal al Alianței de la Montreal

Lavandier numește trei provocări principale cu care se va confrunta echipa sa în acest sezon. În primul rând, „să nu piardă mingea din punct de vedere tehnic”. „Este simplu să spui asta, dar este dificil”, a spus el. Apoi, „construiți o apărare colectivă” și, în final, asigurați-vă că toată lumea este „în formă maximă la sfârșitul cantonamentului”, care va dura doar nouă zile.

Deocamdată, doar Quebecerul Hernst Laroche este limitat; el tragă o accidentare suferită în ultimul său sezon în Tunisia.

Beneficiile experienței

Pentru primul sezon, Alianța mizează pe o echipă tânără, dar și pe câțiva jucători cu experiență. Montrealul Kemy Ossé, care a fost primul care a fost de acord cu Alianța în martie, se va număra printre lideri. Este unul dintre cei doi jucători, alături de Alain Louis, care au jucat deja în Canadian Elite Basketball League (LECB).


FOTO CATHERINE LEFEBVRE, COLABORAREA SPECIALA

Montrealerul Kemy Ossé a fost primul care a fost de acord cu Alianța.

„Va trebui să fiu foarte vocal, să vorbesc mult, asta e normal”, a spus el. Accept această provocare. Aceasta este una dintre primele mele provocări pentru acest an, să comunic mai mult, să-i ghidez pe cei mai tineri. »

Un total de opt jucători nu au experiență profesională în spatele egalității. Din lot, există Nathan Cayo, un produs al Collège Jean-de-Brébeuf. Interulul în vârstă de 24 de ani a jucat în ultimele cinci sezoane cu University of Richmond Spiders în NCAA.

„Kemy este o legendă de la Montreal”, a spus el. I-am urmărit călătoria de când eram tânăr. Acum că mă joc cu el, vreau doar să învăț de la el, să-l întreb ce înseamnă să fii profesionist, să ai o carieră lungă. »

De asemenea, debutanții vor putea conta pe Montrealerul Hernst Laroche, în vârstă de 33 de ani, care a jucat în diferite echipe europene în ultimii opt ani. Nu mai vorbim de grecul Gaios Skordilis și de englezul Ashley Hamilton, care joacă profesionist de 14, respectiv 9 ani.

„În momentele cheie, [les joueurs d’expérience] vor fi importante, a explicat Vincent Lavandier. Ei sunt cei care [vont devoir] decideți modul corect, cum să câștigați meciurile. […] Este adevărat că ei vor fi liderii mei. S-ar putea să am o relație specială cu ei în acele momente. »

Conducătorul Elamului

LECB este singura ligă de baschet din lume care a adoptat regula Elam. Când au mai rămas mai puțin de patru minute de joc, ceasul este pus deoparte pentru restul jocului. La următoarea oprire a jocului, urmărim un scor de atins, care este numărul de puncte al echipei lider plus nouă. „Este o experiență grozavă pentru mine”, a spus Vincent Lavandier pe acest subiect. Am urmărit meciurile și atitudinile antrenorilor din acea perioadă. E amuzant. Vom afla. Vom vedea ce dă. Va trebui să te obișnuiești cu asta. M-am gândit deja cum să gestionez finalul și mai ales înainte de final. Nu doar ultimele patru minute vor fi importante, ci și înainte. Ai nevoie de jucători care se află într-un anumit registru pentru a face această perioadă, care sunt în formă bună. »

Jucătorii sunt prezenti luni

NUOh 1 Abdul Mohammad
NUOh 2 Hernst Laroche
NUOh 3 Dominic Green
NUOh 4 Nathan Cayo
NUOh 6 Marc-Andre Fortin

NUOh 7 Samuel Cayo
NUOh 9 Elie Karojo
NUOh 10 James Jean-Marie
NUOh 11 Lewis Diankulu
NUOh 12 Samuel Chaput
NUOh 13 Alain Louis
NUOh 15 Sherwood Brown
NUOh 21 Isiah Osbourne
NUOh 23 Kemy Osse
NUOh 31 Lawi Msambya

Add Comment