Galaxy S21 de la Samsung se compară cu alte telefoane high-end

Samsung este de mult timp un lider pe piața smartphone-urilor, lansând în mod constant dispozitive high-end care oferă caracteristici și specificații de top. La începutul anului 2021, Samsung a lansat cel mai recent telefon emblematic al său, Galaxy S21, care promite să fie unul dintre cele mai bune dispozitive de pe piață. În acest articol, vom analiza mai îndeaproape Galaxy S21 și îl vom compara cu alte telefoane high-end în ceea ce privește designul, caracteristicile și performanța.

Design:

Galaxy S21 are un design elegant și modern, care cu siguranță va întoarce privirile. Telefonul are o ramă metalică cu un finisaj mat și un spate din sticlă, ceea ce îi conferă un aspect și o senzație premium. Telefonul este disponibil în trei culori – Phantom Gray, Phantom White și Phantom Violet. Modulul camerei de pe spatele telefonului este unic și izbitor, cu trei lentile dispuse pe o linie diagonală.

În ceea ce privește dimensiunile, Galaxy S21 măsoară 151,7 x 71,2 x 7,9 mm și cântărește 171 g, fiind astfel puțin mai mic și mai ușor decât predecesorul său, Galaxy S20. Telefonul dispune, de asemenea, de un ecran Dynamic AMOLED 2X de 6,2 inchi cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli. Ecranul este luminos și vibrant, cu o acuratețe a culorilor și un contrast excelent.

În comparație cu alte telefoane high-end, cum ar fi iPhone 12 Pro și Google Pixel 5, Galaxy S21 se menține la fel de bine în ceea ce privește designul. iPhone 12 Pro are un design similar din metal și sticlă, dar modulul camerei de pe spatele telefonului este mai proeminent și s-ar putea să nu placă tuturor. Google Pixel 5, pe de altă parte, are un design mai discret, cu un spate din metal și un senzor de amprentă pe spatele telefonului.

Caracteristici:

Galaxy S21 vine la pachet cu caracteristici care îl fac unul dintre cele mai puternice și versatile telefoane de pe piață. Una dintre caracteristicile care se remarcă este sistemul de camere foto, care include un obiectiv ultra-wide de 12 megapixeli, un obiectiv cu unghi larg de 12 megapixeli și un teleobiectiv de 64 megapixeli. Sistemul de cameră include, de asemenea, caracteristici precum înregistrarea video 8K, zoom optic hibrid 3x și stabilizare Super Steady.

O altă caracteristică notabilă a Galaxy S21 este conectivitatea 5G, care permite viteze mai mari de descărcare și încărcare. Telefonul dispune, de asemenea, de un senzor de amprentă integrat în ecran, încărcare wireless și încărcare wireless inversă, care permite telefonului să încarce alte dispozitive, cum ar fi căștile sau un smartwatch.

În comparație cu alte telefoane high-end, caracteristicile lui Galaxy S21 se mențin bine. iPhone 12 Pro dispune, de asemenea, de un sistem de camere foto puternic, cu înregistrare 4K Dolby Vision HDR și tehnologie LiDAR, dar nu are conectivitate 5G. Google Pixel 5 are un sistem de camere mai modest, dar oferă funcții precum Night Sight și un ecran cu rată de reîmprospătare de 90 Hz.

Performanță:

Galaxy S21 este alimentat de cel mai recent procesor Qualcomm Snapdragon 888, care oferă performanțe fulminante și permite telefonului să facă față cu ușurință chiar și celor mai solicitante sarcini. Telefonul dispune, de asemenea, de 8GB de memorie RAM și este disponibil în opțiuni de stocare de 128GB sau 256GB.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Galaxy S21 dispune de o baterie de 4.000 mAh care poate rezista toată ziua în cazul unei utilizări moderate. Telefonul dispune, de asemenea, de încărcare rapidă, cu capacitatea de a se încărca până la 50% în doar 30 de minute.

În comparație cu alte telefoane high-end, performanța lui Galaxy S21 este la nivelul celor mai bune dispozitive de pe piață. iPhone 12 Pro dispune de puternicul cip A14 Bionic și de 6 GB de RAM, în timp ce Google Pixel 5 are un Snapdragon mai modest. 765G și 8GB de memorie RAM. Ambele telefoane oferă performanțe solide, dar procesorul Snapdragon 888 al lui Galaxy S21 îi conferă un ușor avantaj.

Software:

Galaxy S21 rulează pe One UI 3.1 de la Samsung, care se bazează pe Android 11. One UI 3.1 oferă o interfață curată și modernă, cu o gamă largă de opțiuni de personalizare. Telefonul vine, de asemenea, cu o suită de aplicații și funcții Samsung, inclusiv Samsung Pay, asistentul vocal Bixby și Samsung Health.

Un potențial dezavantaj al software-ului de pe Galaxy S21 este prezența bloatware-ului, sau a aplicațiilor preinstalate care nu pot fi dezinstalate. În timp ce unii utilizatori pot găsi aceste aplicații utile, alții le pot considera inutile și ocupă spațiu de stocare prețios.

În comparație cu alte telefoane high-end, software-ul lui Galaxy S21 rezistă bine. iPhone 12 Pro rulează pe iOS 14 de la Apple, care oferă o interfață simplificată și ușor de utilizat, în timp ce Google Pixel 5 rulează pe o versiune pură de Android 11 fără bloatware.

Preț:

Galaxy S21 are un preț începând de la 799 de dolari pentru modelul de bază de 128 GB, iar modelul de 256 GB are un preț de 849 de dolari. Acest lucru îl plasează în aceeași gamă de prețuri cu alte telefoane high-end, cum ar fi iPhone 12 Pro și Google Pixel 5.

 

 

În general, Samsung Galaxy S21 este un dispozitiv de top care oferă o gamă largă de caracteristici și performanțe impresionante. Designul său elegant, sistemul puternic de camere foto și conectivitatea 5G îl fac un concurent puternic pe piața telefoanelor de vârf.

În comparație cu alte telefoane high-end, cum ar fi iPhone 12 Pro și Google Pixel 5, Galaxy S21 se menține la nivelul său în ceea ce privește designul, caracteristicile și performanța. Deși fiecare telefon are propriile puncte forte și puncte slabe, Galaxy S21 este o alegere solidă pentru oricine caută un smartphone puternic și versatil.

 

Leave a Comment