Nantes și Quimper respiră, Tours retrogradat, un picior în playoff pentru Gries-Suffel

Pe lângă status quo-ul din vârful campionatului Pro B, între victoria lui Saint-Chamond și cea a lui Nancy, adevăratele provocări ale celei de-a 33-a zile au vizat lupta pentru menținerea acesteia.

BBD evită ce e mai rău

Boulazac își prelungește contractul de închiriere în Pro B! Succesul mare (80-67) dobândit în detrimentul unei echipe uluite de la Antibes le permite să se apropie cu calm de ultima întâlnire a sezonului cu Lille, vinerea viitoare, 13 mai. Banca Sharks a fost inofensivă în prima repriză: doar Jean-Marc Pensa a văzut mingea trecând de ring. Mai general, apărarea a fost cea care a lipsit abonații. Talentul atacant nu a reușit să compenseze greșelile de pe cealaltă parte a terenului: cele 19 puncte ale lui Ben Monclar nu și-au găsit ecou în cinci majore de la Antibes. Luc Loubaki a fost omul întâlnirii, pentru BBD. Cu 22 de evaluări de pe bancă, înscrie 13 puncte, face 7 recuperări, fură 3 mingi, oferă 2 pase decisive și face 1 împotrivă. O fișă cu statistici foarte cuprinzătoare care reflectă impactul său asupra acestui joc. Chiar și fără un fulgerător Nic Moore (6 puncte la 2/8 la lovituri), Boulazac a oferit esențialul: întreținerea. Ceea ce nu era cu adevărat evident în urmă cu o lună, dar BBD a înlănțuit cinci victorii la rând.

Chalon în cel mai rău caz

La rândul său, Nantes a trebuit să câștige la Chalon pentru a nu găsi zona retrogradării. S-a făcut, cu acest succes (91 – 86), unde NBH nu a fost niciodată condusă. Lovitura cea mare era de așteptat, întrucât premisele sunt al doilea cel mai prost record din această fază retur a campionatului: 5 victorii mici în 15 meciuri. Doar Rouen, deja retrogradat, face mai rău. Meciul începuse în cel mai bun mod posibil pentru NHB. Kévin Dinal și Jonathan Kasibabu au fost succesiv în vopsea, înainte ca Terry Smith și Lamine Sambe să pună vizorul la 3 puncte (respectiv 14 și 10 puncte pentru cei doi în prima repriză). Este de subliniat contribuția excelentă a lui Jérôme Sanchez (17 de evaluare în 16 minute), care a servit cu brio colectivul din Nantes, precum și a combativului Harvey Gauthier. Conducând cu 11 puncte la trei minute de la finalul jocului, Nantes nu a mers departe de a se scufunda când l-a văzut pe Chalon revenind la trei unități datorită lui Antoine Eïto. Lamine Sambe (19 puncte pentru tot atâtea evaluări) a fost cea care a marcat cele două aruncări libere pentru a pecetlui victoria în această primă finală pentru Hermine. Pentru Elan, cu un Desi Washington pedepsit (din cinci și doar 18 minute), moralul nu putea fi mai jos. Îi va fi lipsit un strop de nebunie pentru a putea răsturna meciul în ultimele clipe.

Quimper îl imită pe Denain

Adevăratul meci al fricii a avut loc la Quimper între Béliers și Tours, două echipe realizând celebrul club de 13 victorii care se va lupta până la final pentru a-și confirma menținerea în Pro B. Și Quimper este cel care a luat cel mai bine (81 – 76) . În prima repriză, ambele echipe au început fulgerător. Théo Léon și Mike Efevberha i-au purtat pe bretoni pe umeri (14 și, respectiv, 16 puncte), în timp ce James Batemon și Florian Léopold au răspuns pentru Cavaleri. Deși Tours a avut jocul în mână la începutul ultimului sfert, a suferit în mod inexplicabil furia UJAP-ului lui Laurent Foirest. Paul-Lou Duwiquet a ieșit din pălăria antrenorului și a terminat MVP-ul jocului cu 14 unități, 3 recuperări, 2 pase decisive pentru 16 de evaluare. Batemon, în ciuda numărului său de solist virtuos (25 de puncte) nu a putut inversa cursul meciului. Quimper se va deplasa la Vichy-Clermont, în timp ce Tours îl va primi pe Blois într-un derby care deja promite a fi irespirabil. Calculul este simplu pentru Tourangeaux: dacă vor pierde această întâlnire finală, sunt retrogradați în National 1. Dacă va fi nevoie, va trebui să sperăm la o înfrângere a lui Lille (care îl va primi pe Boulazac). TMB a pierdut basket-average împotriva nordicilor pentru doar un punct mic (74-72 pe drum, 86-89 la retur). Fost tub al căderii, până la punctul de a-l trimite pe Pierre Tavano pe banca All-Star Game, promovatul este pe marginea prăpastiei.

ASA se menține pe locul 9

Fără Marquis Wright, indisponibil după o accidentare în ultimul meci cu Chalon, ASA a avut cea mai mare dificultate în a-și impune jocul în Drôme (87 – 79). . Saint-Vallier a mărit diferența în prima repriză datorită unui Ryan Rhoomes incandescent: în 11 minute, a marcat 14 puncte și a luat 4 recuperări. În sfertul doi, banca SVBD l-a avut pe intimată cu 20 de puncte la 10/10 la loviturile duo-ului Florent Tortosa – Alexis Thomas. Întors de la vestiar, Alianța a revenit cu alte intenții și a luat scorul: duminică, Racine și Sautier au trecut toți trei de ștacheta celor zece unități. Saint-Vallier se poate învinovăți. După ce au câștigat prima repriză cu 51-41, au primit 28-46 în a doua. În discuție, o apărare externă uneori dubioasă, care a permis ASA să termine jocul la 10/27 în exercițiu. Mingile au ajuns adesea în mâinile lui Strahinja Gavrilovic (24 de puncte la 9/17 la șuturi, 8 recuperări, 2 pase decisive, 1 interceptare pentru 19 de evaluare), care și-a asumat statutul în absența lui Wright. Solid al nouălea în Pro B, Gries-Souffel va încerca să-și valideze biletul pentru playoff-ul de vinerea viitoare (contra Saint-Chamond), disputat încă de Aix-Maurienne.

Rezultatele celei de-a 33-a zile de Pro B :

  • Denain – Lille: 88-87
  • Rouen – Aix-Maurienne: 72-77
  • Saint-Quentin – Evreux: 76-56
  • Saint-Chamond – Vichy-Clermont: 94-75
  • Blois-Nancy: 80-88
  • Boulazac-Antibes: 80-67
  • Chalon-sur-Saone – Nantes: 86-91
  • Saint-Vallier – Gries-Souffel: 79-87
  • Quimper – Tururi: 81-76

Add Comment