notele episodului 14 / TV / Top Chef / Episodul 14 / SOFOOT.com

Se apropie de sfârșitul sezonului Bucătar de topsportul are deseori prioritate asupra gătitului, iar rezultatul evenimentelor este apoi jucat întâmplător, stâlpi pătrați sau mâini în suprafață.
Acest episod 14 nu a făcut excepție de la regulă și, într-un amestec de calamități și numărând nedreptățile, ne oferă un top 4 care este cu siguranță drăguț, dar nu nebunesc, să recunoaștem.

Evenimentul 1: zboară spre vânt

Excursie școlară: cei cinci candidați rămași sunt invitați să-și viziteze fostul coleg din Bucătar de top Jean Imbert la Plaza Athénée să-l omoare într-un test. Jean Imbert, regele conversației prietenoase și prieten al stelelor, este dezbinat ca coriandru în cadrul comunității de mâncăruri. Cei care-l iubesc le-a făcut mare plăcere să-i audă bătaia de joc gastrocool, cei cărora nu le place prea mult și-au aruncat televizorul pe fereastră (sondaj intern). Evenimentul, din preajma vol-au-ventului, ne-a invitat să reluăm acest clasic, dar evident că cele treisprezece episoade anterioare i-au denaturat atât de mult pe candidați cu înghețată de porc și schi în afara pistei, încât acest exercițiu de slalom în jurul reperelor fundamentale ale felului de mâncare a fost , să spunem, un fiasco.

 • MickaëlMickaël a pregătit un vol-au-vent inversat, acoperit cu o turtă de vițel sotă în jus de vițel, care conține o inimă de langostini cruzi și bisque care ar fi trebuit să se reverse odată tăiate în duxelles de ciuperci pe bază. Spunem cine ar fi trebuit, pentru că nu a fost cazul, iar acest moment precis în care inima nu s-a scufundat a schimbat întreaga idee frumoasă a acestui fel de mâncare într-un flop: a fost doar un vânt vol-au-pus pe sus. jos pe farfurie, în sfârșit. Tehnica era acolo, foietajul era superb, dar totul s-a rezumat la această inimă de langostine. Toată cascada de rahat care va urma pentru Mickaël s-a bazat pe vâscozitatea acestei inimi, pe acești factori microscopici, pe legarea proteinelor, pe răcirea ei probabilă între trimitere și degustare pe tavă. Totul a început de acolo și suntem foarte mici.

  Ah, și turta era prea gătită.

  Mihai

  Pentru a da o notă

  Al doilea în cursă, îndreptându-se către cursa 2.

 • PascalLe Varois organizează un adevărat bordel, porumbel à la Saint-Jacques, suc de porumbei, cremă de crustacee, ciuperci, fructe roșii și morcovi. Pe hârtie, deja, nu fierbem, dar pe parcurs, Pascal abandonează chiar papucul pentru a pune aluatul în bucăți. Dresajul arată ca finalul unui aperitiv corporativ, nu ne place nimic la chestia asta, Jean Imbert salută abordarea rock’n’roll.

  Pascal

  Pentru a da o notă

  Locul trei, îndreptându-se către cursa 2.

 • Arnaud Arnaud poate că nu are cea mai bună idee a secolului, dar are meritul de a o duce până la capăt, îmbinând sosul de pui și un suc de pasăre asiatic încorporat în jurul ciupercilor, păsărilor de curte și scoarcilor, cu chibrituri de foietaj prăjite. Există gătit, dar când crezi că aluatul de foietaj este prea mult, este pentru că nu trebuie să fi fost respectată în totalitate constrângerea vol-au-vent.

  Arnaud

  Pentru a da o notă

  Al patrulea în cursă, îndreptându-se către cursa 2.

 • SébastienSeb prezintă cel de-al doilea episod din seria sa Gulli în jurul animalelor: după designul iepurașului în pudră de morcovi, melcul berlingot este în centrul atenției. Intr-o tocanita, unt de usturoi, patrunjel si maduva, crema de ciuperci, vinegreta foarte erbacee cu fenicul, coriandru, anason. El impodobeste aceasta garnitura cu un melc kromeugnon in foietaj cu susan-ardei Espelette care la cuptor se transforma intr-o cheie de sol pe care o foloseste oricum. Lipsa unei idei medii nu iartă: ultima șansă.

  Sebastian

  Pentru a da o notă

  Ultimul loc și trimis direct ca ultimă șansă.


  Aluatul foietaj este trântit, dar lingurile sunt impecabile.

 • LouiseLouise este servită de dezavantajul ei la test: ignoranța ei parțială a contractelor de închiriere gastronomică îi conferă o anumită umilință în realizarea. Ceea ce duce la un frumos vol-au-vent cu o structură academică în care poate pune puțin din universul ei: vițel roz cu unt spumant, sos foie gras, ulei de măcriș, anghilă afumată, chanterelles, ciuperci porcini, frunză de stridii. . Acest profil scăzut reuseste si, asociat cu palatul si o anumita rezistenta, il face sa merite cel putin primul sau al doilea loc.

  Louisa

  Pentru a da o notă

  Prima în eveniment, Louise este în sferturile de finală.


  De acolo pentru a suna mușcătura în Skype, e puțin prea mult.

  Testul 2: roșie la roșie

  Test monoprodus cu linie pură: roșia, care urmează să fie efectuată de trei candidați însoțiți în mod excepțional de mari bucătari, pentru a evita un scandal la votul antrenorilor obișnuiți. În general, scandalurile sunt bine de evitat într-o cameră plină de cuțite (și roșii).

 • Mickaël antrenat de Alexandre Gauthier Este o nouă planta monoprodus kryptonite pentru Mickaël, care a știut să profite de acest handicap în episoadele precedente. Cu picioarele încă puțin tăiate, închide o felie de Crimeea neagră într-un jeleu de roșii, apoi așează deasupra o mică grădină de roșii cherry umplute, verbena cu lămâie zdrobită, brunoise de coajă de roșii verzi. La degustare, arbitrii găsesc jeleul puțin prea prezent.

  Mickaël feat. Alexandre Gauthier

  Pentru a da o notă

  Mickaël pleacă ca o ultimă șansă, dar nu regretă apa de roșii: suntem foarte severi în privința regulilor, iar Alexandre Gauthier l-a ajutat clar deschizându-i ușa celulei. Mega-interzis.


  Fotografie transmisă autorităților.

 • Pascal antrenat de Alexandre MazziaPascal organizează 12și International Tomato Show, în farfurie. Ca standuri, celulele unei felii mari de grătar negru din Crimeea, umplute cu o mulțime de mici reprezentanți ai gustului (marmeladă, condiment confiat și așa mai departe) care întâmpină vizitatorii cu insignă și oferă dulciuri într-un bol. Revenim cu o geantă plină de broșuri, destul de fericiți, dar întrebându-ne dacă merită să ne întoarcem anul viitor.

  Pascal feat. Alexandre Mazzia

  Pentru a da o notă

  Locul doi din trei candidați, calificați direct în sferturile de finală! În timp ce Mickaël, care s-a clasat pe locul al doilea din cinci candidați, a fost nevoit să se umple cu toate testele până când a obosit complet. Nu ar fi putut să ia pur și simplu primii doi din primul eveniment (mai dificil pentru că cinci participanți) și primul din al doilea eveniment cu trei participanți? Suntem clari sau nu? Mickaël ar fi fost calificat și am fi fost mai bine să scriem aceste note.

 • Arnaud antrenat de Dominique CrennDupul candidat/antrenor funcționează bine, iar Arnaud, stimulat de atitudinea pozitivă Breizho-Californiană a lui Crenn, ne servește un fel de mâncare în stil american în trei module mici și drăguțe și inofensive, apă rece de roșii, inimă de roșii fierbinte, ketchup de roșii cu ardei iute, crutoane brunoise de paine cu pudra de rosii si pentru grasime, inghetata cu zara si pudra de rosii. Un preparat în sfârșit mai lizibil și fără bătăi de cap pe care juriul, obosit, îl alege așa cum s-ar alege o comedie americană pe Netflix la sfârșitul zilei.

  Arnaud feat. Dominique Crenn

  Pentru a da o notă

  Locul I la acest eveniment și calificare pentru sferturi!

  Ultima șansă: Mickaël vs Sébastien pe miel

  Fără luptă: Mickaël este complet gătit, finit, krawa, nimic rămas în picioare, încearcă un preparat pur cosmetic (tartru în cerneală) care, dincolo de efectul surpriză, nu-și asumă riscul de a găti, pe când este atât de dotat în acest domeniu. Seb, pe de altă parte, s-a întors ca un ceas cu cuc, a făcut o creștere descurajantă a glucozei și a desfășurat un miel magnific de uscat-mare gătit la perfecțiune. El câștigă cursa și calcă pe trupul încă fumegând al lui Mickaël fără niciun omagiu anume.

 • Sébastien în sferturile de finală, Mickaël Braure eliminat din Bucătar de top !

  Suntem triști, el a fost unul dintre favoriții noștri, acest Mickaël, plecat într-un costum fals de cântăreț de carne pentru a dezvolta tehnici și preparate de o finețe nebănuită, atât pe produsele sale preferate, cât și pe ingredientele mai exotice pentru universul său. . A fost unul dintre cei mai stabili concurenți ai sezonului și ceva ne spune că vom rata acest echilibru destul de mult în restul concursului. Vino să descoperi bucătăria lui Mickaël Braure în restaurantul său Le Witloof din Ennevelin, într-o zonă rezidențială destul de mică, cu case din cărămidă, și deconectează-te puțin. Ah, și tot Philo Saucisses, la Paris. Mult succes lui!

  De Henry Michael

 • .

  Add Comment