Test rutier | Volkswagen ID.4: vehiculul (electric) al oamenilor

Cum să faceți ademenitoare complet electrice pentru clienții care nu au un interes real pentru acest lucru? În timp ce producătorii se vor confrunta treptat cu un val de reglementări care să stimuleze furnizarea de energie electrică, întrebarea se dovedește fundamentală și îi obligă să-și regândească complet abordarea. La Volkswagen, ID.4 caută să răspundă cu un SUV compact, un segment popular. Dar ce este de fapt?

Postat ieri la 11:45

Charles Rene

Charles Rene
Presa

Proiecta


FOTO OFERITĂ DE VOLKSWAGEN

Volkswagen ID.4 AWD Pro are o poziție destul de organică, predominând liniile curbe.

Întinzându-se peste 4,6 m, Volkswagen ID.4 este puțin mai scurt decât un Volkswagen Tiguan, confirmând poziționarea în centrul segmentului său foarte popular. Sculpt de vânt pentru a oferi cea mai mică rezistență, are o postură destul de organică, predominând liniile curbe. Partea superioară a liniei de centură, care coboară în raport cu aripa față și apoi se ridică spre spate, reflectă acest lucru. La fel ca vehiculele electrice moderne, fața sa are o deschidere redusă, avantaj al managementului termic mai simplu al acestor motoare electrice. Seara, logo-ul producătorului se aprinde mai sus, surmontat de o linie de diode care leagă cele două faruri, element vizual care deosebește acest ID.4. Spatele preia această idee de continuitate cu un bloc de lumini care parcurge lățimea vehiculului. Nu există nimic revoluționar în general, dar percepem o dorință de modernitate și rafinament bine echilibrată.

La bord


FOTO OFERITĂ DE VOLKSWAGEN

Interiorul Volkswagen ID.4 AWD Pro

Accesul în habitaclu se face prin intermediul mânerelor fixe ale ușilor care se acționează de jos. E puțin confuz, dar te obișnuiești. Tema futuristă este bine ancorată, dar fără exces. Ideea aici este de a avea cea mai rafinată configurație posibilă prin căutarea tastelor fizice, ceea ce necesită integrarea multor comenzi în sistemul de infotainment. Vom reveni la acest ultim punct, dar este imposibil să nu aruncăm o privire critică asupra acestei decizii. Complexitatea sarcinilor care ar putea fi considerate obișnuite este mărită de zece ori, fie și doar pentru a regla temperatura din cabină, iar capacitatea de răspuns a tastelor tactile nu este constantă. Acestea fiind spuse, când te uiți la spațiul fizic oferit de această cabină, este mai degrabă excepțional. Spațiul pentru picioarele din față, sporit de absența unei console centrale mari, este de neegalat în rândul concurenților pe benzină. Idem în spate, datorită faptului că bateria este plasată sub podea.

Sub capotă


ILUSTRARE OFERITĂ DE VOLKSWAGEN

Volkswagen ID.4 AWD Pro folosește două motoare electrice pentru tracțiunea integrală.

Volkswagen oferă aici două aranjamente mecanice după o formulă consacrată acum în lumea vehiculelor electrice moderne. Modelul standard are 201 CP produse de un singur motor electric. Opționalul, cu tracțiune integrală, câștigă 94 CP, pentru 295 CP, câștig asigurat de un motor suplimentar plasat pe puntea față. Această ultimă variantă confirmă o viteză bună în test, dar nu poate egala cu adevărat Hyundai Ioniq 5 cu tracțiune integrală de 320 CP. Puțin peste jumătate de secundă îi separă pe cei doi în cronometrul 0-100 km/h, conform cifrelor date de producători (5,8 s față de 5,1 s). O baterie de 82 kWh acționează ca rezervă de energie, oferind 394 km de autonomie teoretică pentru acest model cu două motoare. Sunt 355 km care au fost afișați la sarcină maximă în condiții de primăvară, iar consumul de energie a fost în jur de 23,6 kWh/100 km, ceea ce este acceptabil pentru dimensiune, dar ceva mai puțin bine decât concurentul coreean. .

În spatele roții


FOTO OFERITĂ DE VOLKSWAGEN

Direcția, puțin grea, nu prezintă goluri evidente și ghidează bine acest ID.4.

Nu este nevoie să apăsați un buton pentru a porni ID-ul.4. Trebuie doar să aveți cheia în buzunar și să rotiți un fel de pârghie orizontală plasată în dreapta blocului de instrumente. Vehiculul se activează apoi, emițând o sclipire ușoară la jumătatea distanței dintre un motor cu reacție pornit și un metrou. Bazat pe un șasiu electric modular (MEB), acesta primește o combinație tradițională în ceea ce privește suspensia sa: loane în față și o configurație multi-link în spate. Centrul său de greutate scăzut asigură viraje bune, dar suporturile de siguranță intervin foarte repede pentru a ciupi discurile și a îndrepta constant vehiculul. Comportamentul este așadar foarte neutru și lipsit de aromă, ceea ce este în concordanță cu misiunea sa de familie. Direcția, puțin grea, nu prezintă goluri evidente și ghidează bine acest ID.4. Frânării, la rândul ei, îi lipsește un pic de progresivitate și nu este posibilă reglarea sistemului regenerativ, punct slab.

Tehnologii încorporate


FOTO OFERITĂ DE VOLKSWAGEN

Ecranul tactil al modelului Volkswagen ID.4 AWD Pro

Rezultat al unei reforme introduse și în noile Golf GTI și R, sistemul de infotainment impresionează în prefață prin ecranul său mare de 12 inchi (standard de 10 inchi) de foarte bună definiție și bine plasat. Totuși, devenim dezamăgiți destul de repede. Foarte des se amorțește atunci când o pictogramă este apăsată. Când încercați să schimbați meniul făcând o linie orizontală cu degetul, acesta limitat înseamnă că încetinește foarte mult navigarea. Adăugați la asta o bară tactilă neiluminată pentru a regla temperatura și volumul sunetului. Spre deosebire de Golfuri, acest ID.4 are un bloc de instrumentare foarte de bază, care limitează și informațiile care pot fi obținute în afara acestui sistem. O altă sursă de frustrare: toate elementele de siguranță active sunt reactivate la fiecare repornire și nu există butoane pentru acces rapid la sistemul de control al tracțiunii/control al stabilității. În cele din urmă, sunetul sistemului audio este fundamental neplăcut, deoarece îi lipsește textura.

Verdictul


FOTO OFERITĂ DE VOLKSWAGEN

Acest ID.4 dă impresia unui produs care nu este în întregime potrivit. Izolarea fonică a acestuia ar putea fi probabil mai bună, la fel ca și ansamblul.

Trebuie să salutăm, evident, sosirea Volkswagen în integral electric. Gigantul german rămâne o forță izbitoare de elocvență excepțională atunci când folosește numeroșii săi ingineri și puterea sa de producție. Cert este că acest ID.4 dă impresia unui produs care nu este în totalitate la zi. Izolarea fonică a acestuia ar putea fi probabil mai bună, la fel ca și ansamblul, care a scurs scârțâituri de pe acoperișul de sticlă în timpul testului. Există, de asemenea, și mai presus de toate, sistemul de infotainment, care necesită mult prea multă atenție la volan. Cu toate acestea, bazele sunt solide. Interiorul ne mulțumește cu o prezentare modernă și rafinată. Este si foarte spatioasa, profitand de avantajele tehnice ale unei platforme electrice. Călătoria sa este echilibrată, iar confortul face din autostradă habitatul său natural. Pe scurt, aici există bune și rele, ceea ce îl pune în mijlocul unei haite din ce în ce mai aglomerate.

Caiet

Preț competitiv

ID.4 este oferit la un preț de pornire de 44.995 USD pentru versiunea cu tracțiune pe două roți și 49.995 USD pentru cea cu tracțiune integrală. Aceste premii asigură accesul la stimulente provinciale (7.000 USD) și federale (5.000 USD) și îl fac extrem de competitiv.

Virtuțile răbdării

Toate exemplele ID.4 din anul model 2022 au fost vândute. Pentru cei interesați, va fi necesar să aibă răbdare pentru a pune mâna pe un model 2023, care va fi produs în Chattanooga, Tennessee.

Greutatea electrică

La 2217 kg, inclusiv 493 kg doar pentru baterie, ID.4 cântărește cu 468 kg mai mult decât un Volkswagen Tiguan. Este greu, dar toată această greutate este concentrată foarte scăzut, ceea ce îi diminuează efectul asupra manevrabilitatii SUV-ului.

Încărcare rapidă corectă

SUV-ul este compatibil cu stații de încărcare de până la 135 kW. Aceasta este semnificativ mai mică decât Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6 (350 kW), dar asigură trecerea de la 10% la 80% în 36 de minute pe terminalele compatibile.

Remorcare

SUV-ul poate tracta o sarcină de până la 1224 kg. Desigur, este de așteptat o scădere mult mai rapidă a autonomiei în timpul exercițiului.

Fisa tehnica

  • Model testat: Volkswagen ID.4 Pro AWD Distinction Package
  • Motoare: motor electric asincron frontal + motor electric sincron spate cu magneți permanenți
  • Putere: 295 CP (două motoare împreună)
  • Cuplu: 119,5 lb-ft (motor față) și 228,6 lb-ft (motor spate)
  • Transmisie: transmisie directă
  • Arhitectura motorului: două motoare electrice, câte unul pentru fiecare axă
  • Autonomie (EnerGuide): 394 km
  • Preț (cu opțiuni, transport și pregătire): 60.440 USD
  • Concurenți: Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6, Nissan Ariya, Subaru Solterra, Tesla Model Y și Toyota bZ4X
  • Nou în 2022? Fără schimbări majore. Toate exemplarele din 2022 vândute.

Add Comment