Wall Street se încheie pentru a șasea sesiune consecutivă

(New York) Bursa din New York s-a încheiat marți în ordine dispersată, nereușind să revină, oprită de o nouă creștere a ratelor obligațiunilor și de informații privind posibilul sabotaj a două conducte de gaz în Europa.

Actualizat ieri la 5:52 pm

Dow Jones a urmat o a șasea sesiune de declin la rând și a scăzut cu 0,42%, dar a înregistrat și un nou minim pentru anul la sfârșitul anului, al treilea la rând. În ceea ce privește NASDAQ, acesta a câștigat 0,25%, în timp ce indicele mai larg S&P 500 a pierdut 0,20%.

Wall Street se deschisese în verde și luase viteză dimineața, ajutat, parțial, de declarațiile președintelui filialei din Chicago a Rezervei Federale (Fed), Charles Evans. Bancherul central s-a declarat „neros” la ideea de a înlănțui majorările ratelor dobânzilor fără să se oprească pentru a evalua impactul asupra economiei.

Dar contrapunctul a fost oferit mai târziu în cursul zilei de către omologul său din St. Louis, James Bullard, care a spus că piața muncii este suficient de puternică pentru ca instituția să controleze inflația „cât de repede putem”. noi putem”.

Președintele filialei din Minneapolis, Neel Kashkari, a spus acest lucru, spunând că Rezerva Federală își desfășoară înăsprirea monetară într-un „ritm agresiv și adecvat”.

„Mesajul de la Fed, care vrea să rămână mobilizată […]sugerează că comercianții vor fi foarte precauți înainte de a urma revenirea și de a proiecta mai sus”, a comentat Quincy Krosby de la LPL Financial.

„Cel mai important lucru de astăzi au fost ratele obligațiunilor”, a spus Tom Cahill de la Ventura Wealth Management. „Ei continuă să doboare recorduri. »

Randamentul obligațiunilor de stat pe 10 ani s-a apropiat astfel de pragul simbolic de 4%, la 3,99%, cel mai mare din ultimii 12 ani, înainte de a se stabili ușor, la 3,96%, față de 3,92% luni.

Pentru Tom Cahill, acest climat deja negativ pentru acțiuni s-a suprapus cu știrea unei posibile sabotări a celor două gazoducte Nord Stream, victimă a scurgerilor după detonări. Premierul danez Mette Frederiksen a vorbit despre „acte deliberate”, iar omologul său suedez, Magdalena Andersson, a vorbit despre „sabotaj”, la fel ca președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Este greu să te ridici cu adevărat, chiar dacă piața este supravândută, cu toate aceste vânt în contra”, a spus Tom Cahill.

Semn al unui nou exces de nervozitate pe Wall Street, indicele VIX, care măsoară volatilitatea pieței, a urcat la un nivel mai aglomerat de la jumătatea lunii iunie.

„Mi s-a părut curios că a fost foarte scăzut în ultimele săptămâni”, a observat Tom Cahill. „Dar astăzi, văd frică în piață. »

NASDAQ a fost salvat de o vânătoare de chilipiruri, de care au beneficiat Apple (+0,66%), Tesla (+2,51%), Nvidia (+1,51%) sau Broadcom (+0,54%), în special.

Achizițiile ieftine au vizat și unele dintre cele mai volatile acțiuni de pe bursă, fie Airbnb (+3,04%), PayPal (+1,77%) sau AMC (+9,08%).

În schimb, indicele Dow Jones a fost împovărat de McDonald’s (-2,90%), pe care un analist Citi plănuiește să-l reducă în recomandările sale, Procter & Gamble (-2,75%) sau Coca-Cola (-2,57%).

Harley-Davidson pe Wall Street

Filiala legendarului producător de motociclete Harley-Davidson dedicată vehiculelor electrice, LiveWire, a făcut marți primii pași la Bursa din New York și se tranzacționa pe roșu într-un context complicat pe piețele financiare.

LiveWire a intrat pe Wall Street prin fuziunea cu o altă companie deja listată, AEA-Bridges Impact Corp.

Tranzacția, anunțată la sfârșitul anului 2021, a fost aprobată de acționarii AEA-Bridges pe 16 septembrie, iar acțiunea a debutat la Bursa de Valori din New York sub simbolul LVWR. Era programat pentru prima jumătate a anului, dar situația s-a deteriorat pe piețele financiare în ultimele luni și numărul sosirilor pe Wall Street a scăzut.

Când a anunțat fuziunea, Harley a subliniat că afacerea a oferit LiveWire o valoare a întreprinderii de aproximativ 1,8 miliarde USD și a strâns 545 milioane USD net. Prin eliminarea diferitelor costuri, LiveWire a recuperat în cele din urmă 334 de milioane.

Fondată în 1903, Harley a pariat pe vehiculele electrice în urmă cu un deceniu pentru a atrage un public mai tânăr decât clientela tradițională, consumatorii probabil mai sensibili la impactul produselor lor asupra mediului.

Dezvăluit în 2014, modelul LiveWire One este disponibil de la sfârșitul anului 2019, cu un preț de bază de aproximativ 22.800 USD. De asemenea, grupul a deschis rezervări marți pentru un model mai mic, la preț de la 17.000 de dolari.

LiveWire a avut o primă zi grea de tranzacționare și a pierdut 12,14% până la 8,25 USD.

În Toronto

Bursa de la Toronto s-a retras marți la un nou minim de 19 luni, în timp ce marii indici americani s-au închis în ordine dispersată, la finalul unei sesiuni volatile care a oscilat constant între câștiguri și pierderi.

Tensiunile în tranzacționare au apărut pe măsură ce piețele din Canada și Statele Unite au atins noi minime pentru anul, ceea ce a determinat unii investitori să se întrebe dacă dezinvestirea a mers prea departe. În plus, randamentele trezoreriei americane au continuat să crească în funcție de așteptările privind ratele dobânzilor mai mari.

„Există un pic înainte și înapoi între unele condiții de supravânzare pentru piețe, dar încercând să echilibrăm acest lucru cu mediul ratei dobânzii”, a observat Crystal Maloney, șeful de cercetare a acțiunilor. stocuri la CIBC Asset Management.

„Este cert că piețele au cunoscut o perioadă de volatilitate. Acțiunile s-au păstrat chiar dacă pe 10 ani (obligațiunile de trezorerie SUA) au atins noi maxime, cele mai mari din 2020.”

Indicele compozit S&P/TSX al etajului Toronto a retras 19,13 puncte pentru a încheia ziua la 18.307,91 puncte, cel mai scăzut nivel din februarie 2021.

Sectoarele energie și metale de bază au exercitat o presiune ascendentă asupra pieței, cu câștiguri respective de 2,37% și 2,33%, în timp ce cele din utilități, financiar și industrie au scăzut.

Pe piața valutară, dolarul canadian s-a tranzacționat la un curs mediu de 72,85 cenți SUA, în scădere de la 72,91 cenți SUA luni.

Presa canadiană

Add Comment